Over mij

Ik ben Dolf de Haan, video editor met ruim 10 jaar ervaring in professionele videomontage voor televisie, corporate- en online video. Ik ben een verhalenverteller in beeld, met oog voor detail. Ik werk in Adobe Premiere (voorheen FCP7), After Effects en Photoshop. Meer weten of kennismaken? Neem contact met me op.

MIJN VERHAAL IN HET KORT

Met mijn bachelor communicatie op zak besloot ik in 2004 de opleiding tot MultiMedia Engineer te volgen (aan het College for Multi Media te Amsterdam). Tijdens deze opleiding vond ik een stageplek bij EMS Films, waar men destijds volop in de postproductie van de bioscoopfilm Buddha’s Lost Children zat. Na mijn stage ben ik er als postproductie-assistent blijven werken.

In 2006 trad ik in dienst bij Networks Unlimited. Eerst als medewerker technische faciliteiten, vervolgens als video editor. Networks Unlimited produceerde onder andere de televisieprogramma’s Terug op de Werkvloer (RVU), Van Kavel tot Kasteel (RTL), My First Home (RTL), Tante in Marokko (RVU) en Mannen Mannen (RTL).

In 2008 fuseerde Networks Unlimited met Lensink van Berkel Communicatie in Amersfoort tot LVB Networks. In deze nieuwe samenstelling werd ik naast (senior) editor ook teamleider van de afdeling videomontage. In die functie was ik verantwoordelijk voor de montagesets, de aansturing van de editors en de postproductieplanning. LVB Networks produceerde in die tijd, naast de reeds bestaande televisieprogramma’s en tal van corporate video’s, o.a. Moeders van Nu (SBS), Het Familieportret (RTL), Ik Begin voor Mezelf (RTL) en Het Consultatiebureau (RTL).

In 2011 trad ik opnieuw in dienst bij Networks (voorheen Networks Unlimited) dat in 2009 afscheid nam van LVB Networks en zelfstandig verder ging. Daar werkte ik als senior video editor en samensteller aan tal van corporate video’s (Ahold, Malmberg, WNF, Lemz, TBWA etc.) en televisieprogramma’s als De Oudste Familiebedrijven van Nederland (MAX), Oude Kaas en Döner Kebab (NTR) en De Klas Van… (NTR).

In 2014 besloot de directie van Networks in een andere vorm verder te gaan. Ik werd beeldredacteur bij de talkshow PAUW (BNN-VARA). Dit heb ik een jaar met veel plezier gedaan. Tijdens dat jaar merkte ik ook dat ik het ontzettend miste om zelf achter de knoppen te zitten. En dus besloot ik in de zomer van 2015 als freelance video editor verder te gaan.